Haarwerken

pruiken

De specialist in haarwerken en pruiken, uit Haren (Groningen)

Kapsalon Haarzorg Haren uit Haren (Groningen) is meer dan een gewone kapper. Wij zijn ook gespecialiseerd in haarwerken, pruiken en haarstukjes voor dames en heren en kunnen ook voor u iets passends maken zodat u weer kunt stralen.

De haarwerken en pruiken van tegenwoordig zijn uitgevoerd in verschillende soorten haar:  Je hebt haarwerken en pruiken van echt haar en synthetisch haar en daarnaast zijn onze haarwerken machinaal of handgeknoopt. De monturen van de haarwerken en pruiken zijn heel dun waardoor het lekker draagt en er natuurlijk uitziet.

En er is tegenwoordig voor iedereen een passend haarwerk en daarnaast kan elk haarwerk volledig naar wens in model worden geknipt. Hieronder de verschillen tussen een haarwerk of pruik van synthetisch en natuurlijk (mensen) haar.

de 4 stappen die u helpen bij de aanschaf van uw haarwerk of pruik

1. Kies het model

Wil je het lang of kort hebben? Wil je het recht of gekruld?

2. Kies het haarttype

We hebben de keuze uit syntetisch of echt haar.

3. Kies het haarwerk

We hebben de keuze uit vier bevestigingstypen. Handgeknoopt, monofilament, lace front of de basis cap.

4. Kies de kleur

Niet geheel onbelangrijk, maar gelukkig heeft u bij ons de keuze uit diverse kleuren.

Soorten haarwerk

haarwerk synthetisch

  • Voelt bijna hetzelfde als echt haar, vooral de kwalitatief betere haarwerken.
  • Kan niet gestyled worden met warmtebronnen, zoals een föhn of krultang.
  • Heeft weinig onderhoud nodig en zit altijd in model.
  • Goed betaalbaar.
  • Met de juiste verzorging 4 tot 6 maanden bruikbaar.

 

Haarwerk natuurlijk (mensen) haar

  • Voelt het meest natuurlijk en ziet er ook zo uit.
  • Kost het meeste tijd met styling na het wassen.
  • Kan goed gestyled worden na het wassen met föhn of krultang in verschillende modellen.
  • Duurder in aanschaf dan synthetisch haar.
  • Met de juiste verzorging kan een haarwerk meer dan een jaar goed blijven.

 

Type Bevestingen

100% handgeknoopt

Creëert het meest natuurlijk vallende haar. Elke haar beweegt op zichzelf. De cap is de meest zachte en comfortabele van alle en hierdoor ideaal voor de gevoelige hoofdhuid en bij haarverlies. Het haar kan iedere kant op gekamd worden en in meerdere modellen gestyled worden.

monafilament

Creëert de illusie van natuurlijk haar dat uit de hoofdhuid groeit op de plek waar een scheiding is. In het front stuk is iedere haar individueel geknoopt. Dus niet over de gehele cap. Het front kan dus op verschillende manieren gestyled en gedragen worden.

lace front

Creëert de illusie van natuurlijk haar bij het voorhoofd. Elke haar is individueel geknoopt aan het lace gedeelte. Het haar kan hierdoor dus uit het gezicht naar achteren gedragen worden. Het haarwerk is direct “ready to wear” los of vast gedragen. Gemaakt van kwetsbaar materiaal dus er dient zorgvuldig mee omgegaan te worden.

basis cap

Meest duurzame en betaalbare cap. Goede ventilatie voor het hoofd. Natuurlijke volume gecreëerd op de kruin. En ook direct in model.

onderhoud haarwerken en pruiken

Na de aanschaf van een haarwerk is het wel belangrijk om het onderhoud van het haarwerk niet te vergeten. Wij adviseren u graag over welke producten passend zijn voor uw haarwerk. 

Voor thuis heeft u een speciale shampoo én conditioner nodig waarmee u het haarwerk gaat wassen.

Stap 1 voor het wassen is het kammen van het haarwerk met een grove kam van boven naar beneden zodat het haar niet gaat knopen/klitten tijdens het wassen.

U reinigt het haarwerk door een klein beetje shampoo toe te voegen in een bakje met lauw water, daarna spoelt u het haarwerk uit, vervolgens gaat u met een speciale balsem het haarwerk behandelen, wat een behoud is voor uw haarwerk.

Het haar droogdeppen met een handoek en verder aan de lucht laten drogen, dit kan eventueel ook op een haarwerkstandaard.
Bij een synthetisch haarwerk mag U het niet föhnen, of met krultang stylen, of met andere warmte bronnen behandelen.

Bij vragen kunt u ons altijd bereiken via deze link

Procedure & Levertijden

De levertijden van confectiehaarwerk is in de regel binnen 2 werkdagen.
De levertijden van maathaarwerk is ongeveer 12 weken.
Bij overschrijding van de levertijd zullen we de klanten tijdig informeren

Wanneer mensen aangeven om voor een intake gesprek langs te willen komen is dit mogelijk om binnen 5 werkdagen dit te realiseren.

Het intake gesprek is altijd vrijblijvend. In dit gesprek wordt getracht om tot de best mogelijke oplossing te komen voor de klant. Alle voor en nadelen zullen worden besproken.

Mocht het nodig zijn om u thuis of in het ziekenhuis te bezoeken dan zullen wij dat voor u doen. Wij zullen dan de materialen meenemen die daar voor nodig zijn, zodat u in alle privacy en rust dat kunt passen.

Voor het reserveren van haarwerk bieden wij de mogelijkheid om dit voor een periode van minimaal 3 en maximaal 6 weken te doen.

Haarzorg Haren zal met de uiterste nazorg met uw haarwerk omgaan en de klant heeft de mogelijkheid om zowel schriftelijk als digitaal te reageren.

Wat kan u verwachten van ons

Haarzorg Haren hecht aan tevreden klanten en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Waar gewerkt wordt kunnen echter fouten worden gemaakt en kunnen misverstanden onstaan.

Indien u ontevreden bent over onze dienstverlening of wat voor aspect van ons bedrijf, dan nodigen we u nadrukkelijk uit om ons dat zo snel mogelijk te laten weten. Uw opmerkingen nemen wij zeer serieus en waar wenselijk zoeken we met u naar een passende oplossing.

Maar mocht u toch een klacht hebben waar we niet uit komen dan kunt u uw klacht voorleggen aan de geschillencommissie ‘Uiterlijke Verzorging’ van de ‘Stichting Geschillen commissies voor Consumentenzaken’ (SGC). Wij zijn hier namelijk bij aangesloten.

Garantie

Bij normaal gebruik en onderhoud met de door ons geadviseerde producten, heeft u 6 maanden garantie op afleveringsfouten